Hlavní obsah

Britka ztratila 147 let staré svatební šaty, našly se díky sociálním sítím

Novinky, dov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Něco starého, něco nového, něco půjčeného a něco modrého.“ První tradiční svatební položku dozajista splnila mladá nevěsta Tess Newallová ze skotského Edinburghu, která si ve svůj svatební den oblékla jedinečné, 147 let staré šaty. Po svatbě ale přišel šok, kdy unikátní rodinnou památku ztratila čistírna. V normálním světě by se Tess se šaty mohla rozloučit – jenže tenhle příběh má naštěstí dobrý konec.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britka ztratila 147 let staré svatební šaty, internet je našel za niVideo: Wedding Day Video @ Bowery Productions, Reuters

 
Článek

Svatební šaty, které si Tess Newallová oblékla ve svůj slavnostní den v červnu minulého roku, ušila v roce 1870 její praprababička Dora a od té se jako památka předávaly v rodině ze dcery na dceru. Tess historické šaty po své svatbě odnesla do čistírny Kleen Cleaners v Edinburghu, bohužel ale nevěděla, že tahle firma záhy půjde do likvidace. Když se začala po firmě domáhat zpět svých šatů, dostala odpověď, že se někde ztratily a nejsou k nalezení. To ji ale nezastavilo.

Rozhodla se na svou facebookovou stránku napsat výzvu, ve které prosila kohokoli, kdo by dané šaty nalezl, o jejich vrácení. „Právě jsem zjistila, že čistírna ztratila moje milované svatební šaty,“ psala před měsíci Tess Newallová na svém profilu. „Chápu, že se ve světě dějí mnohem důležitější a závažnější věci, ale tyhle šaty pro naši rodinu znamenají opravdu mnoho.“

Rodina stále naléhala na firmu Wilie & Bisset, která zlikvidovanou čistírnu papírově vlastnila – ta se ale bohužel několikrát ohradila, že šaty v čistírně ani nikde jinde nejsou a rodinu do prostor bývalé provozovny nemohou pustit. Pokud tedy šaty firma měla po likvidaci v držení.

A Tess měla štěstí. Její výzvu mezi sebou sdílelo přes 300 tisíc lidí. A nakonec vzkaz došel k tomu správnému člověku.

Toto pondělí obdržela telefonát od majitele budovy, kde byla pobočka čistírny Kleen Cleaners. Muž četl její prosbu na internetu a šel se podívat do prostor bývalé čistírny, kde na zemi našel zmuchlanou hromadu krajek. Jak se ukázalo, byly to šaty Tess Newallové.

Reklama

Výběr článků

Načítám