Hlavní obsah

Žena váží 500 kilo, do nemocničního pokoje ji musel vyzvednout jeřáb

Egypťanka Íman Abd al-Atyová, která váží přes 500 kilogramů a posledních 25 let strávila ve svém domově, úspěšně absolvovala cestu do indické Bombaje. Tam podstoupí sérii operací, které by jí měly pomoci s jejím zdravím.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při přepravě 500kilogramové ženy do nemocnice asistoval jeřáb a nákladní vůzVideo: Caters News, AP

 
Článek

Dnes 36leté ženě diagnostikovali v dětství elefantiázu, tedy chorobu, která způsobuje nadměrné zvětšení končetin nebo dalších částí těla. Už v 11 letech byla podle jejích příbuzných tak těžká, že se sama neudržela na nohou.

Od té doby zůstala uvězněná ve svém domově a nevycházela ven. Když se její váha přehoupla přes 500 kilogramů, začala její rodina hledat pomoc. O případu se dozvěděl indický lékař Muffazal Lakdavala, který nabídl, že léčbu provede zdarma.

Po byrokratických průtazích se nakonec vydala na cestu do Bombaje. Nejdříve ale musela být zbourána stěna v jejím pokoji, aby ji mohl jeřáb dostat ven. Stejný proces následoval na indické půdě, kde byla vyzvednuta do speciálně upraveného pokoje v prvním patře jedné z tamních nemocnic.

Po prvotních vyšetřeních nastavili lékaři Egypťance dietu a budou ji pár týdnů pozorovat. Až poté přijdou na řadu operace.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám