Hlavní obsah

Muž vykradl banku, aby unikl manželce. Stejně to nevyšlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kansas City

Zoufalému muži z Kansas City, který už nemohl vystát svou ženu, a chtěl se proto nechat zavřít, plán nevyšel úplně podle jeho představ. Loupež banky se mu sice loni v září vydařila (i s lupem ho dopadli na místě činu), vzhledem k okolnostem je ale vyšetřován na svobodě a dál bydlí se svou chotí. A co víc - manželka ho na všechna soudní přelíčení doprovází.

Foto: Reuters

Lawrence John Ripple

Článek

„Raději než doma budu ve vězení,“ vysvětloval sedmdesátiletý Lawrence John Ripple ještě loni v září překvapeným policistům, proč na ně i s uloupenými třemi tisíci dolary (v přepočtu víc než 70 tisíc korun) čekal na místě činu. Strážci zákona sumu vrátili bankovním úředníkům a seniora odvezli do cely.

Ripple byl po činu převezen do federálního nápravného zařízení v kansaském Leavenworthu. Zřejmě tedy uvěřil, že bude mít alespoň po nějakou dobu od své ženy pokoj. Nemohl se víc mýlit. Soudce pro jeho trýzeň neměl pochopení.

K podivně motivované loupeži došlo v peněžním ústavu Brotherhood Bank and Trust. Čím přesně Rippleovi manželka leze na nervy, policejní spis neuvádí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám