Hlavní obsah

Osm mláďat pandy se v Číně připravilo na oslavy nového lunárního roku

– Čína

Na jihozápadě Číny v provincii Sečuán se v pandí chovné stanici připravovalo osm mláďat pandy velké na oslavy nového lunárního roku. Chovatelé měli plné ruce práce, aby pandy udrželi pohromadě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mláďata pandy jsou na oslavy nového lunárního roku připravenaVideo: Reuters

 
Článek

Osm mláďat, mezi nimi tři páry dvojčat, se narodilo v loňském roce. V prostoru stanice se pandy volně pohybují, lezou po stromech a hrají si s hračkami v přítomnosti chovatelů. Kvůli oslavám je jejich výběh slavnostně nazdoben. Chovatelé měli plné ruce práce pandy pochytat, aby alespoň zapózovaly na fotografii.

Loni se v centru narodilo 27 mláďat. „V loňském roce jsme zaznamenali skvělé výsledky v přirozeném páření pand velkých, v péči o mláďata samci a v celkové zlepšování kvality v chovu mláďat,“ řekl pro Reuters zaměstnanec stanice Čang Kuej-čchüan.

Pandy velké patří mezi ohrožené druhy. Ve volné přírodě jich žije méně než dva tisíce. V Číně jich je necelých pět stovek v zajetí. Žijí v hornatých oblastech centrální části Číny, například v oblasti Sečuán. Od druhé poloviny 20. století se panda stala národním symbolem Číny a je zobrazována na čínských zlatých mincích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám