Hlavní obsah

V Německu se radují. Mládě ledního medvěda je kluk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Po dlouhém dohadování mají v berlínské zoologické zahradě Tierpark jasno. Malé lední medvídě je kluk! Ředitel zoo Andreas Knieriem tvrdil, že měl ale již delší dobu určité tušení, protože na některých obrázcích bylo vidět „něco podezřelého“ v oblasti bříška. Po sérii veterinárních vyšetřeních je to ale jasné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Německu se radují. Mládě polárního medvěda je kluk!Video: Reuters

 
Článek

Mládě je staré deset týdnů. Veterinář Guenter Strauss a chovatel Detlef Balkow podrobili medvídě měření, vážení a zavádění čipu pro pozdější identifikaci. Přestože malý lední medvídek řval, jakoby ho na nože brali, během pěti minut bylo po všem. „Váží čtyři a půl kila, klouček je na tom velmi dobře,“ řekl agentuře Reuters Knieriem. Díky výživnému mateřskému mléku, které obsahuje 30 % tuku, získal hodně na váze. Od špičky nosu ke konci ocasu měří 67 centimetrů.

Berlínská zoo také na svých stránkách uvedla, že maminka malého klučiny byla na první odloučení velmi dobře připravena. Celý tým, který se o zvířata stará, je denně navštěvoval, aby si jak matka, tak mládě na přítomnost lidí zvykli.

Chybí jméno

Jediné, co malému mláděti chybí, je jméno. Ředitel zoo vyzývá všechny, aby mu posílali své návrhy, ale prosí, aby jméno bylo krátké a výstižné. Berlínská rozhlasová stanice společně se dvěma deníky se hledání jména až do 1. února ujala. Porota pak jméno vybere. Mezitím mohou návštěvníci zoo Tierpark v Berlíně sledovat, jak mládě vyrůstá ve venkovním výběhu ledních medvědů.

Reklama

Výběr článků

Načítám