Hlavní obsah

Indka jí už přes 60 let pouze písek, prý kvůli zdraví

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi neobvyklý jídelníček si naordinovala téměř osmdesátiletá Kusma Vatiova z indického Varánásí. Od svých zhruba 15 let, tedy už více než šest dekád, se totiž stravuje výhradně pískem. Tvrdí, že tato unikátní dieta je klíčem k jejímu pevnému zdraví. Volný čas proto obvykle tráví hledáním kvalitního písku, a když není zbytí, oškrábe si i omítku ze svého domu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Indka je závislá na pojídání pískuVideo: Caters News, AP

 
Článek

I lidé v ženině okolí se jejímu bizarnímu stravování podivují. Vatiová ovšem tvrdí, že je na pojídání písku a štěrku zvyklá. A navíc díky tomu prý nikdy nebyla nemocná. „Jím písek už přes 63 let a miluji ho. Nemám pocit, že by mi jeho konzumace nějak ubližovala,” tvrdí 78letá Indka. Dodává, že nikdy neměla žádné potíže a její ústa i zuby jsou prý naprosto v pořádku, naopak tvrdí, že je pojídání písku ještě posílilo.

Indka se živí prací na poli a v dohledné budoucnosti neplánuje, že by měla skončit a užívat si odpočinku. Zdravotní problémy ji totiž netrápí ani v tak pokročilém věku, lékaře prý nikdy ani nenavštívila. „Vždy jsem se díky písku cítila zcela zdravá. Začala jsem ho jíst asi v patnácti letech a poprvé jsem měla nějaké mírné žaludeční bolesti, ale ty brzy odezněly. Teď mi to přijde zcela normální,” vypráví.

Ženina vnoučata na ni ale teď naléhají, aby se svého podivného zvyku vzdala a vyhledala odbornou pomoc, aby se své závislosti na písku zbavila. O tom ale Indka nechce ani slyšet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám