Hlavní obsah

V New Yorku proběhl test novoroční koule

New York

Den před příchodem roku 2017 proběhl v New Yorku na Times Square poslední test tamní novoroční koule. Organizátoři novoročních oslav se postavili na náměstí a odpočítávali, pak stiskli obří vypínač a světově známá svítící krystalová koule vystoupala čtyřicet metrů do výšky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V New Yorku proběhl test novoroční koule Video: Reuters

 
Článek

„Test proběhl v pořádku,“ řekl agentuře Reuters prezident Times Square Aliance a jeden z organizátorů akce Tim Tompkins.

„Skutečně se chceme přesvědčit, že před samotným vystoupením je všechno v pořádku. Tohle byla taková generálka a koule si vedla skvěle,“ dodal.

Je to již každoroční tradice, kterou sleduje téměř celý svět. Na zářící kouli, která oznamuje příchod Nového roku, se dívají z domova i přímo na Times Square milióny lidí. A nejen Newyorčané.

„Pravděpodobně tady bude od půl miliónu do několika miliónů lidí,” uvedl Tompkins s tím, že asi 200 miliónů lidí by se mělo dívat na živý přenos z domova a nějakou část oslav uvidí celkem asi miliarda lidí.

Hvězdy letošních novoročních oslav na Times Square budou mimo jiné Mariah Carey, The Revelers a Gavin Degraw.

Akci budou doprovázet bezpečnostní opatření. Na místě bude asi 65 sanitních a přes 100 policejních vozů a také zátarasy, aby oslavy nebyly nikterak ohroženy a vše proběhlo v pořádku.

Reklama

Výběr článků

Načítám