Hlavní obsah

Lední medvěd v Singapuru se ládoval dobrotami

Singapur

Zoologická zahrada v Singapuru se pyšní jediným ledním medvědem, Inukou, který v pondělí oslavil své šestadvacáté narozeniny ve velkém stylu. Inuka si oslav užívá celých pět dní za přítomnosti návštěvníků a gratulantů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Polární medvěd se ládoval dobrotami Video: Reuters

 
Článek

Chovatelé Inukovi připravili ledové pochoutky, mimo jiné také lososa a dort z mletého hovězího. Nejdříve se pustil do ryby. Jako miláček zoo nenechal návštěvníky dlouho čekat, a dokonce zapózoval na fotografování. Největší radost měly děti. „Je velmi roztomilý a očividně mu chutná,“ smála se osmiletá Hyden Lim.

Inuka váží 505 kilogramů a měří 2,5 metru od nosu po ocas. Narodil se v Singapuru, kde teplota málokdy spadne pod třicet stupňů. Má vlastní ochlazovanou jeskyni, kde se udržuje teplota okolo 12–13 stupňů a kde má i vlastní bazén. Podle zoo se medvědi dožívají v přírodě 15–18 let, ale v zajetí až 30 let.

Jenže náměstek generálního ředitele divoké zvěře rezervací v Singapuru Cheng Wen-Haur se domnívá, že tyto narozeniny budou jeho poslední kvůli artritidě a problémům se zuby. „Pokud se ukáže, že už se neraduje ze života, že má potíže, budeme muset udělat rozhodnutí,“ řekl Cheng Wen-Haur.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám