Hlavní obsah

Největší nákupní centrum v USA najalo prvního černošského Santu

Prvního černošského Santa Clause ve své historii najalo největší obchodní centrum ve Spojených státech Mall of America v Minnesotě. Informoval o tom list The Washington Post. Profesionálního Santu Larryho Jeffersona vybrali na srazu, kde se veřejnost fotí se Santou v obchodním centru.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Černošský Santa je pro některé děti stále ještě velkým překvapením, jak dokazuje reakce čtyřletého chlapce z Texasu na Jeffersonův vzhled - „Santa Claus? Nevěděl jsem, že jsi černoch!”

Právě proto je podle amerického listu důležité, aby bylo černošských Santa Clausů ve Spojených státech více. „Je potřeba, aby bylo ještě víc černošských Santa Clausů, protože tohle je Amerika a děti musí vidět Santu, který vypadá jako oni,” řekl Jefferson listu The Washington Post.

„Dětem to pomáhá ztotožnit se s láskou a se sváteční náladou,” dodal. Mall of America ve Spojených státech funguje 24 let a Jefferson je prvním černošským Santou, kterého obchodní centrum za tuto dobu najalo. Jefferson jako Santa je v obchodním centru velmi populární — jeho program na tento víkend se zcela zaplnil již ve čtvrtek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám