Hlavní obsah

Vím, o čem sní psi, tvrdí psycholožka z Harvardu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdá se, že psí věrnost je nekonečná, pokud jsou studie jedné harvardské psycholožky pravdivé. Doktorka Deirdre Barrettová tvrdí, že psům se zdá o jejich lidských společnících.

Foto: Profimedia.cz

Psycholožka se zabývala tím, co se ve spánku zdá psům.

Článek

Lidé většinou sní o stejných věcech, o které se zajímají během dne. Je tedy možné, že se vám ve snu objeví vaše oblíbené auto, které si chcete koupit, či příjemná dovolená u moře.

Profesorka Harvard Medical School Deirdre Barrettová věří, že savci mají podobný spánkový cyklus jako lidé, a tedy i podobnou vazbu snů s realitou.

„Extrémní vázanost psích mazlíčků na člověka napovídá, že během spaní mohou snít o svých majitelích,“ řekla časopisu People harvardská psycholožka a dodala, že tu není jediný důvod myslet si, že to zvířata mají jinak.

Kočky to mají jinak

„Psi jsou obecně velmi závislí na svých majitelích, je tedy pravděpodobné, že váš pes sní o vaší tváři, vůni či o dovádění s vámi,“ řekla psycholožka.

Naopak kočky spíš sní o lovení kořisti než o dovádění se svými „krmiči”.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám