Hlavní obsah

Policie potrestala bizarním způsobem řidiče, kteří svítili dálkovými světly

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K velmi zvláštnímu trestu přistoupila policie v čínském Šen-čenu. Řidiči, kteří ve městě svítili dálkovými světly, tam kromě pokuty ještě museli po dobu jedné minuty zírat právě do jasně svítících světlometů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řidiči, kteří svítili dálkovými světly, dostali kuriózní trest. Byl však možná účinnější než pokutaVideo: Reuters

 
Článek

O neobvyklém postupu informovala čínská média ve středu poté, co se s dopravní akcí místní dopravní policie pochlubila na webu. Podobně se postupovalo už v roce 2014 a tehdy za to policie sklidila velkou kritiku. I přesto se ale rozhodla akci zopakovat.

Chycení řidiči museli zaplatit pokutu ve výši 300 jüanů (lehce přes 1000 Kč) a 60 sekund se museli dívat do světlometů. Některá média podle BBC uvedla, že tento trest byl dobrovolný, není však jasné, proč by si řidiči po zaplacení pokuty přidali navrch ještě další potrestání.

„Teď si můžete na vlastní kůži vyzkoušet, jak škodlivá jsou dálková světla a jak moc světelného znečištění způsobují,“ říká na zveřejněném videu policista jednomu z chycených řidičů.

Oproti dva roky starému pokusu byla letošní dopravní akce doplněná alternativním trestem prý přijata na sociálních sítích pozitivně, píše BBC.

V Šen-čenu se nejedná o nic neobvyklého, tamní policie je známa netradičními tresty. Loni například chodcům, kteří přecházeli silnici mimo určená místa, dala vestu a zelenou čapku a nařídila jim, aby pomáhali řídit dopravu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám