Hlavní obsah

Jožin v zahraničí stále táhne: Po metalistech paroduje Mládka už i ruská zpěvačka

Právo, Novinky, ama, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Talentové soutěže přinášejí kuriózní výkony po celém světě. Ten z konce října v Rusku je však úsměvný zejména pro české oči a uši. Tamější zpěvačka Lada Dance překvapila porotu, když vystoupila jako česká legenda Ivan Mládek. Po nedávné metalové předělávce se tak Mládek dočkal v zahraničí další pozornosti.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ivan Mládek

Článek

„Je tam velmi legrační text, český humor. Jedu sto kilometrů (za hodinu), moc spěchám, riskuji. Jedu z Prahy na Moravu. Morava to je úplně v pr...,“ vysvětluje zpěvačka (v závěru věty už mimo mikrofon) text písně Jožin z Bažin, kterou publiku a porotě předvedla.

„Rozhodl se to tedy zkrátit přes bažinu, když mu ale řekli, že tam bydlí hrozný Jožin. Strašidlo vylézá z bažin, kouše, pije krev a rdousí. Předseda pak říká, že kdo mu ho živého nebo mrtvého přivede, kdo nad ním zvítězí, dá mu půlku kolchozu (JZD) a dceru za manželku,“ vypráví obsah.

Učila se česky

„Chlapci, tři neděle jsem se učila česky. Když se předsedy ptá, co pro to má udělat, říká mu, že z letadla se musí rozptýlit prášek a ten ho (strašidlo) spálí. Tak tady máš letadlo a leť, říká mu předseda. A tak letěl a spálil ho,“ dodala zpěvačka se smíchem na důkaz, že textu skutečně rozumí.

„Připomněla jste mi trochu Puškina a trochu satirika Alexandra Ivanova z pořadu Kolem smíchu. Měl stejně načechrané kotlety a podobně to měl Gennadij Viktorovič (člen poroty). Měli i stejné sako, jen toto je jako černobílá televize a motýl je od kocoura Leopolda (postava z animovaného filmu),” řekl člen poroty, herec Michail Bojarskij.

Ivana Mládka a jeho tvorby si však v zahraničí nevšimli v poslední době poprvé. Vždyť na počátku letošního roku se Mládek osobně setkal s německým metalovým duem Kiese Music, které dalo jeho skladbě Jožin z Bažin patřičně bizarní metalový háv. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám