Hlavní obsah

Brněnští hasiči sundávali z koruny stromu lednici

Právo, Novinky, jky, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Hodně veselo bylo o víkendu v Brně na místních studentských kolejích v Purkyňově ulici. Bujaré veselí nakonec ale skončilo vyhozením z okna - naštěstí ven letěla jen lednice. Elektropřístroj zaseknutý v koruně stromu nakonec sundávali až přivolaní hasiči.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči sundávali ze stromu ledniciVideo: MP Brno

 
Článek

Strážníky v Králově Poli kontaktoval na tísňové lince pobavený muž, který je požádal o příjezd do Purkyňovy ulice ke studentským kolejím. V tamním parku zavedl hlídku přibližně k patnáctimetrovému javoru a se smíchem ukazoval do jeho koruny na zaklíněnou lednici. Těžké zařízení bylo ale potenciálně nebezpečné pro kolemjdoucí.

„Hlídka strážníků zabezpečila prostor v okolí stromu, v jehož koruně přibližně ve výšce 10 až 15 metrů se nacházela lednice. Hlídka pak přivolala hasiče,“ uvedl ve zprávě tiskový mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem.

Foto: Městská policie Brno

V koruně stromu v Brně se objevila lednice.

Kdo lednici do vysokého stromu umístil a jak se mu to podařilo, zatím není jasné. I navzdory tomu, že jí chyběl motor a dvířka, to muselo být podle policistů mimořádně složité. Případ strážníci postoupí ke správnímu řízení jako nelegální skládku. Za její založení hrozí podle zákona pokuta do výše padesáti tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám