Hlavní obsah

Rozhodl se, že cizí ženě daruje játra. Skončilo to manželstvím

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příběh Heather Kruegerové a Christophera Dempseyho z amerického státu Illinois zní tak dokonale, že vypadá, jako by ho napsali scenáristé hollywoodských romantických filmů. Na rozdíl od slaďáren ze stříbrných pláten je to ale skutečnost.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vše začalo zhruba před dvěma lety, kdy dnes 38letý Christopher slyšel v práci kolegu, který vyprávěl, jak jeho sestřenice potřebuje transplantaci jater, jinak zemře. Jednalo se o 27letou Heather, která měla závažné onemocnění. Lékaři jí říkali, že pokud nepodstoupí co nejdříve transplantaci, má 50procentní šanci, že přežije následující dva měsíce.

„V tu dobu jsem už cítila, jak moje tělo selhává,“ uvedla Heather pro CBS News.

Jenže podle BBC je v USA v pořadníku na játra skoro 120 tisíc lidí, čas tak hrál proti mladé Američance. V tu chvíli ale vstoupil do hry Christopher.

„Říkal jsem si, že bych si přál, aby v takové situaci pomohl někdo mně nebo mé rodině,“ vysvětlil pro BBC svou motivaci.

Teď už pan a paní Dempseyovi.

Nechal se proto vyšetřit a zjistil, že je vhodným dárcem. Zavolal proto Heather, aby jí oznámil, že poskytne část svých jater. Jednalo se o jejich první kontakt a zanedlouho došlo i k osobnímu setkání, když si zašli na oběd.

V týdnech předcházejících transplantaci spolu trávili víc a víc času. V době operace už za sebou měli pár schůzek, oficiálně to však začali brát až po úspěšné transplantaci.

„Byl jsem si opravdu jistý, že to dopadne dobře. Stále jsem sice byl nervózní – vždycky je tam možnost, že se něco pokazí – ale ani v jedné chvíli jsem své rozhodnutí nezměnil,“ řekl Christopher.

O osm měsíců později už svou partnerku požádal o ruku. Svatba se konala během října, necelých 19 měsíců od operace.

„Myslím, že to bylo rozhodně víc emocionální, možná víc pro ni a její rodiče, když se vezme v potaz všechno, čím jsme si prošli,“ dodal Christopher.

Reklama

Výběr článků

Načítám