Hlavní obsah

Moderátor Clarkson prozradil pár detailů z chystaného pořadu The Grand Tour

Novinky, vps

Britský moderátor Jeremy Clarkson se spolu s kolegy Jamesem Mayem a Richardem Hammondem o víkendu objevil v podcastu komika a rádiového moderátora Adama Carolly. A kromě obvyklého hašteření trojice prozradila pár detailů z jejich nového pořadu The Grand Tour.

Foto: Profimedia.cz

May, Clarkson a Hammond

Článek

Clarkson, který měl podle očekávání slovo nejčastěji, jak podotkl list The Daily Telegraph, řekl, že každá epizoda bude rovnoměrně rozdělena na studiovou a venkovní část.

Oproti Top Gearu tak bude možná o něco víc kladen důraz na studio v podobě velkého stanu, s nímž budou moderátoři vystupovat vždy v různých lokacích. Chybět ale bude tajemný závodní jezdec The Stig, který zůstal Top Gearu. Stejně tak skončila část s „dostupným autem“, v němž závodily celebrity, a v propadlišti dějin skončila i populární „Cool Wall“.

Upoutávka na The Grand TourVideo: The Grand Tour

Dál Clarkson prozradil, že nová závodní trať má jeden menší problém. Je totiž obklopena lesy, což s sebou přináší i přítomnost divoké zvěře.

„Když jsem se úplně poprvé řítil po rovince, konkrétně ve Ferrari 488, najednou vyběhla srnka,“ řekl moderátor. A srnka nebyla sama. „Jsou jich tam stovky! Nebude to trvat dlouho a na té trati nás zabije vysoká zvěř. Cítím, že to přijde,“ dodal v pro něj typické nadsázce.

Jinak to ale bude opět o souhře ústřední trojice, na čemž ostatně stála i jejich verze Top Gearu.

„V pořadu jsou nové prvky, ale...  jsme to stále my tři. Jsem pořád bombastický, Hammond je pořád malý a James je pořád ztracený a pomalý. To se v podstatě opakuje každý týden. Mění se auta, scenérie, ale jádrem jsme my tři, když hoříme a padáme do vody a přes sebe,“ vykládal Clarkson.

Kromě toho třeba ještě populární moderátor odhalil, že mu v minulosti při scéně s tříkolkami Reliant Robin málem ublížilo kladívko, které ho do vozu donutili dát z bezpečnostních důvodů producenti – aby jím v případě nehody mohl rozbít okénko. Jenže ho špatně upevnili, takže když se Clarkson s vozítkem převrátil, letící kladívko mu proletělo těsně před obličejem.

Začíná se v listopadu

The Grand Tour se bude, jak značí její název, vysílat pokaždé odjinud. První díl připadl na Los Angeles, druhý na jihoafrický Johannesburg a třetí pak na první britskou zastávku, kterou bude městečko Whitby v hrabství Severní Yorkshire.

První díl pořadu bude mít premiéru na videoslužbě Amazon Prime 18. listopadu. Další díly budou následovat každý týden. Celkem se zatím počítá se třemi sériemi po 12 dílech. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám