Hlavní obsah

Futuristický jetpack se ukázal v Evropě

Novinky, vps

Společnost JetPack Aviation předvedla v Monaku další verzi futuristického jetpacku, kteří mnozí považují za budoucnost osobní přepravy. Funkčnost přístroje předvedl ve vzduchu sám zakladatel firmy David Mayman.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jetpack JB-10 v akciVideo: Reuters

 
Článek

Australský podnikatel loni vzbudil ohlas, když se s jetpackem JB-9 proletěl v New Yorku kolem sochy Svobody. [celá zpráva]

Tentokrát se na začátku října vznesl z heliportu Oceánografického muzea v Monaku s novinkou s označením JB-10.

Nová verze je samozřejmě vylepšená, oproti té staré se dokáže v závislosti na váze pilota dostat do výšky až šesti kilometrů. Rychlost kolem 100 kilometrů za hodinu a 10mimutová výdrž ve vzduchu ale zůstávají, uvedla agentura Reuters.

Mayman označuje výtvor své společnosti za „jediný opravdový jetpack na světě“. Výrobky konkurence jsou prý buď poháněny raketovým palivem, nebo jsou příliš velké. Právě v tom JetPack Aviation vidí svou velkou výhodu – jejich jetpack je lehký, takže jeho váhu zvládne běžný člověk.

Budoucnost vidí růžově

Společnost jetpacky vyvíjí už 10 let a JB-10 je, jak naznačuje číslo v názvu, již desátou verzí.

„V JetPack Aviation už pracujeme na osobním jetpacku, který bude jednoduché ovládat a bude moct být používán běžnými lidmi v každodenním provozu. Prokázali jsme, že osobní létání je realitou. Stojíme na prahu nového vzrušujícího odvětví,“ uvedl Mayman optimisticky pro magazín Monaco Lifestyle.

Do praktického využití je ale v současnosti samozřejmě daleko, kromě pochopitelných právních problémů jde především o výcvik pilotů – ke zvládnutí jetpacku je totiž potřeba důkladný výcvik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám