Hlavní obsah

Na Floridě zatkli Vladimira Putina, policistům nechtěl prozradit své jméno

Novinky, vps
West Palm Beach

Ve městě West Palm Beach na Floridě zatkli policisté Vladimira Putina poté, co způsoboval rozruch v jednom místním supermarketu. Samozřejmě se nejednalo o ruského prezidenta, protože ten by na zaměstnance prodejny určitě nekřičel.

Foto: Palm Beach County Sheriff's Office / Profimedia.cz

Vladimir Putin a Vladimir Putin

Článek

Osmačtyřicetiletý muž se podle stanice NBC News začal hádat s pracovníky a odmítal supermarket opustit i na opakovanou výzvu vedoucího. Nakonec sice po nějaké době odešel, pak se ale vrátil a opět začal křičet na zaměstnance.

Na místo tak byla přivolána policie, aby situaci uklidnila. Putin hlídce řekl, že zmeškal svůj odvoz, což by se ruskému prezidentovi jistě také nestalo. Policistům pak odmítl sdělit své jméno. Následně byl zatčen.

K incidentu došlo už v neděli 21. srpna, přičemž před soudem se Putin objevil v pondělí. Byl propuštěn s tím, že je povinen dostavit se před soud ještě během září, uvedla v úterý agentura AP. Obviněn je z neoprávněného vstupu a nenásilného kladení odporu policistovi.

Humorný případ vzbudil pozornost nejenom kvůli shodě jmen, ale také kvůli tomu, že floridský Putin a ten ruský si jsou podobou opravdu hodně vzdáleni. Web stanice CNN pak navrhl, že mladší jmenovec ruského prezidenta by měl uvažovat o přezdívce Putin z West Palm Beach, aby se to nepletlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám