Hlavní obsah

Výherce loterie se nepřihlásil. Přišel tak o 160 miliónů

Šťastlivec, který v belgické národní loterii vyhrál více než šest miliónů eur (asi 162 miliónů Kč), se bez těchto peněz bude muset obejít: o výhru se totiž v určené lhůtě nepřihlásil. Šťastný los z březnového tahu s rekordní výhrou v dějinách národní loterie platil jen do sobotní půlnoci, informovala belgická média. Lhůta 20 týdnů však neznámému vítězi nestačila.

Foto: Profimedia.cz

V Belgii jsou loterijní hry populární. Skutečnost, že se nikdo nepřihlásil o šest miliónů eur, však překvapila úplně všechny.

Článek

Loterie pátrala po záhadném výherci i za pomoci inzerátů ve francouzštině, holandštině a němčině v médiích, a letáky vylepila na více než 3400 místech, kde se losy prodávají.

Vítězný los se prodal v Bruselu, ale přesné místo loterie neprozradila, protože šlo o kontrolní otázku, na které ztroskotala řada z více než tisícovky zájemců o výhru. Ten pravý se ale ani po 20 týdnech nenašel.

Není to poprvé

Něco podobného se v Belgii už jednou stalo: v prosinci 2008 si výherce nevyzvedl milión eur. Možná že měl peněz dost: jeden Belgičan totiž v únoru 2007 v evropské loterijní hře Euromiliony vyhrál jackpot ve výši rovných sto miliónů eur (asi 2,7 miliardy korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám