Hlavní obsah

S přísavkami lezl po Trump Tower. Policie si ho vzala do parády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

Americká policie zadržela ve středu v New Yorku muže, který lezl po mrakodrapu patřícím republikánskému prezidentskému kandidátovi Donaldu Trumpovi. Na téměř šedesátipatrovou Trump Tower se pokoušel vylézt pomocí speciálních přísavek a jisticího lana.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zadržela muže, který lezl po Trumpově mrakodrapuVideo: Reuters

 
Článek

Muži se podařilo vystoupat až do 21. patra, tam ale jeho cesta neplánovaně skončila. Policisté otevřeli okna a vtáhli ho dovnitř budovy, v níž má ústředí miliardářův volební tým, uvedla agentura Reuters.

První zprávy o muži lezoucím po povrchu mrakodrapu se objevily na webech okolo 16.00 místního času (22.00 SELČ).

O den dříve umístil devatenáctiletý Stephen Rogata na videokanál YouTube nahrávku, v níž svůj chystaný čin zdůvodnil potřebou přitáhnout Trumpovu pozornost a osobně s ním mluvit. Zároveň vyzval lidi, aby pro newyorského realitního magnáta hlasovali v listopadových volbách.

"Důvodem, proč jsem vyšplhal na váš mrakodrap, bylo získat vaši pozornost," řekl mladík v nahrávce.

Policisté se jeho pokus snažili ukončit téměř dvě hodiny. Nejprve mu hodili lano, na což nereagoval. Zvolili tedy jiný postup - vysadili několik oken v jeho blízkosti, jimiž jej vtáhli dovnitř.

Později jej obvinili z nedovoleného vniknutí a veřejného ohrožení.

Trumpův tým akci nijak podrobněji nekomentoval, na twitterovém účtu pouze poděkoval policii. "Newyorská policie odvedla dobrou práci, když ochránila lidi a zachránila lezce," napsal.

Reklama

Výběr článků

Načítám