Hlavní obsah

Cvičení jógy na palubě letadla vyšlo pasažéra draho

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značný obnos musí zaplatit americkým aerolinkám United Airlines muž z Jižní Koreje, kvůli kterému muselo v březnu přistát letadlo mířící z Havaje do Japonska. Chtěl totiž na palubě cvičit jógu a meditovat, což mu posádka zakázala. Celkem musí uhradit lehce přes 44 tisíc dolarů, tedy víc než milión korun.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo společnosti United Airlines. Ilustrační foto

Článek

Dvaasedmdesátiletý Pe Hjong-Te, který byl na Havaji na dovolené s manželkou, se krátce po startu letu z Honolulu uchýlil do zadní části uličky s úmyslem cvičit jógu a meditovat. Byl prý unavený. Posádka se ale zrovna chystala rozdávat občerstvení a potřebovala volnou uličku, takže mu nařídila, ať se vrátí na své místo.

Pe to ale odmítl a nedal ani na naléhání manželky. Místo toho na ni začal křičet a následně hlavou uhodil i dva příslušníky americké námořní pěchoty, kteří byli na palubě a pomohli ho zpacifikovat. Pilot následně rozhodl o návratu na letiště v Honolulu. [celá zpráva]

Jihokorejec se po zadržení přiznal ke své vině a strávil 13 dní ve vězení. Následně mu bylo umožněno odletět do vlasti, ačkoliv žalobci varovali, že by se na Havaj už nemusel vrátit kvůli vynesení rozsudku. To se však nestalo.

Soudkyně: Vyvázl z toho ještě dobře

Případ se dostal k soudu minulý čtvrtek. V rámci trestu musí Pe uhradit aerolinkám 44 235 dolarů jako náhradu za návrat letadla a odškodné ostatním pasažérům, napsala agentura AP.

„Myslím, že váš klient z toho vyvázl hodně dobře,“ řekla soudkyně Helen Gilmorová Peovu obhájci. Sám jogín se u soudu nevyjadřoval a nechal mluvit jen svého právníka.

Nyní se může vrátit domů, ještě předtím však musí s příslušným úředníkem domluvit platbu odškodného. Tři roky bude navíc pod dohledem soudu a právě během této doby musí částku uhradit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám