Hlavní obsah

Mohli mít okamžitě miliardy, raději ale s jejich vybráním čekali

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V USA v lednu padl v loterii Powerball rekordní jackpot ve výši 1,59 miliardy dolarů (podle dnešního kurzu 39 miliard korun). Správná čísla trefila trojice výherců. Dva se přihlásili krátce po slosování, ten třetí však čekal s vybráním výhry dlouhých šest měsíců, a to zcela úmyslně.

Foto: Profimedia.cz

Losy loterie Powerball. Ilustrační foto

Článek

Pro mnohé se může zdát nepochopitelné, že by někdo tak dlouho čekal, když by si už mohl užívat stamilióny dolarů, nicméně zdá se, že manželský pár, který si do centrály loterijní společnosti pro výhru minulý týden došel, si všechno pečlivě promyslel.

Dvojice čekala, až opadne mediální šílenství, které rekordní výhra rozpoutala, a během uplynulých několika měsíců dávali manželé dohromady tým právních a finančních poradců, již jim mají pomoci se zvládnutím nově nabytého závratného bohatství. Tím potěšili vedení loterijní společnosti.

„Nemůžeme být šťastnější a jsme nadšeni, že věnovali čas tomu, aby sestavili ten správný tým ještě před vybráním výhry,“ citoval web ABC News z prohlášení ředitele společnosti California Lottery Huga Lopeze. Firma totiž výhercům radí, aby si s vybráním výhry dali spíše načas a vše si dopředu připravili.

Jak už bylo zmíněno, pár čekal i kvůli menší publicitě. V Kalifornii je však povinné zveřejnit jména výherců. Víc osobních detailů však manželé Mae a Marvin Acostovi, jak se výherci jmenují, neprozradili.

Všichni vzali okamžité vyplacení

Jejich podíl na výhře je 528,8 miliónu dolarů. Rozhodli se, že si výhru nechají vyplatit najednou, takže po srážce a zdanění jim na účtu přistálo 327,8 miliónu dolarů, což je v přepočtu osm miliard korun.

Mezi další podílníky na rekordním jackpotu patří manželé z Floridy, kteří si v únoru nechali taktéž vyplatit výhru najednou.

Třetím do party jsou manželé z Tennessee. Ti se o výhru přihlásili hned pár dní po slosování a taktéž se rozhodli, že okamžitá výplata se srážkou bude lepší než dlouholeté splátky celé výhry. Z peněz splatili hypotéku a studentské půjčky dětem, jinak ale nějaké plány na utrácení neměli a zůstali dál ve svých zaměstnáních. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám