Hlavní obsah

Proměna k nepoznání: Z mladé dívky se stal starý punker

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cornwall

Při pohledu na přiloženou fotografii by si asi každý na první pohled řekl, že jde o nějakého stárnoucího punkera. A možná i na druhý. Ale opak je pravdou. Jedná se o šestadvacetiletou dívku, která se pod rukama oceňovaného vizážisty změnila k nepoznání.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Modelka se během dvou hodin změnila k nepoznáníVideo: Victoria Cooper/Gorton Studio/Caters News, AP

 
Článek

Během dvou hodin proměnil umělecký maskér z Cornwallu Neill Gorton modelku Kelsey-Leigh Walkerovou ve stárnoucího punkera. Transformace byla tak dokonalá, že se nemohla poznat ani samotná dívka.

Šestačtyřicetiletého Gortona, který za svou práci už dostal ocenění od Britské akademie filmového a televizního umění, inspirovala k proměně anglická punková kapela Sex Pistols, založená v roce 1975.

Kromě líčidel umělec použil umělou vrásčitou kůži, zubní protézu a příčesek. „Pokusil jsem se udělat něco poutavého a zajímavého. Make-up sám zabral pár hodin, ale předcházely tomu dlouhé přípravy,“ citovala maskéra agentura Caters News.

„Když jsem se uviděla v zrcadle, bylo to hodně zvláštní. Připadalo mi, že se nekoukám na sebe, ale na někoho cizího,“ dodala Walkerová, která nesledovala průběh své proměny, ale spatřila až její výsledek.

Gorton v minulosti pracoval na seriálu Pán času nebo na oscarovém snímku Zachraňte vojína Ryana.

Reklama

Výběr článků

Načítám