Hlavní obsah

I přes upozornění Prosím, nesahat si návštěvník muzea sáhl. Skončilo to katastrofou

– Columbia
Novinky, zkr

Prosím, nesahat - upozornění, které visí v nejrůznějších muzeích a galeriích po celém světě. Vždy se ale najdou jedinci, kteří ho ignorují. Proti nim se nyní rozhodlo bojovat Národní muzeum hodin a hodinek v pennsylvánské Columbii. Zveřejnilo videozáznam, který názorně ukazuje, proč se návštěvníci nemají vystavených exponátů dotýkat, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Návštěvník shodil v muzeu ze stěny vzácné hodinyVideo: National Watch and Clock Museum, Reuters

 
Článek

Muzeum navštívil muž, kterého evidentně fascinovaly vzácné dřevěné hodiny umělce Jamese Bordena. Zaměstnanci se domnívají, že se návštěvník snažil rozhýbat závaží, aby hodiny začaly fungovat. Tak dlouho se o to pokoušel, až stroj spadl na zem.

„Právě kvůli tomu žádáme návštěvníky, aby se vystavených exponátů nedotýkali,“ uvádí se pod zveřejněnou nahrávkou. V muzeu je 12 tisíc exponátů a nelze všechny držet v chodu. Pracovníci muzea na požádání jakýkoliv stroj dostanou do chodu.

Podle dostupných informací se neposlušný návštěvník nesnažil utéci, ale přivolal zaměstnance muzea. Poničený kousek se musí podle ředitele muzea Noela Poiriera opravit, během několika měsíců by se měl vrátit zpět do výstavní síně.

Reklama

Výběr článků

Načítám