Hlavní obsah

Fastfood servíruje hamburgery a hranolky rovnou do sauny

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asi málokdo by řekl, že pojídání hamburgerů a hranolek v sauně je spojení, které dává smysl. Jenže ve Finsku, kde je saunování národní kratochvílí a uvádí se, že tam připadá jedna sauna na tři obyvatele, měli logicky opačný názor.

Foto: Restel/Facebook

Sauna v pobočce řetězce Burger King

Článek

Saunu otevřel v jedné ze svých poboček v Helsinkách řetězec Burger King. Má kapacitu 15 lidí a je vybavená obrazovkou, na které je možné sledovat televizi nebo hrát hry. A pokud by bylo hostům stydno, mohou se zakrýt ručníky s logem firmy.

Pronájem sauny stojí 250 eur na tři hodiny, což je dlouhá doba a člověku tak snadno vyhládne. Proto si lze samozřejmě objednat jídlo z nabídky restaurace. Takovým hranolkům vlhkost v sauně zrovna nepomůže, ale led z nápoje se v horku může hodit.

Foto: Restel/Facebook

Ručníky s logem řetězce jsou samozřejmostí

Tento nový koncept možná vypadá bizarně, ale sauna už pár měsíců funguje a před pár dny dokonce získala od londýnské společnosti Euromonitor International, která se zabývá průzkumem trhu, ocenění za nový přístup ve stravování. Společnost ho nazvala jako „dobrý příklad lokalizace“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám