Hlavní obsah

Traumatizovaného psa zbavilo strachu z lidí dítě

Novinky, zkr
Christchurch

Někdy se říká, že zvířata jsou jako malé děti, možná na tom něco je. Přesvědčili se o tom v útulku pro psy v novozélandském městě Christchurch. Traumatizovaného křížence pitbula, který na zakladatelku stanice vůbec nereagoval, probral z letargie až její malý syn, informoval zpravodajský web Stuff.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sedmiletý chlapec probral stresovanou fenku z apatieVideo: Reuters

 
Článek

Fenku Nalu přinesl před měsícem do místního útulku jeden z místních obyvatel poté, co se několik týdnů potulovala opuštěná ulicemi a jakémukoli kontaktu s lidmi se vyhýbala. Majitelka centra Abbey van der Plasová se dva dny snažila získat její důvěru, leč marně.

Obrat nastal ve chvíli, kdy žena přivolala svého sedmiletého syna Zacka. V okamžiku, kdy se chlapec začal přibližovat, Nala jako by zázrakem ožila, zvedla hlavu a vydala se směrem k němu. Nakonec si očichala i jeho matku a nechala na sebe sáhnout.

Od té doby je fenka jako vyměněná. „Teď běhá pořád dokola, jako by byla členem rodiny. Pořád se sice trochu bojí a je nerada sama, ale s ostatními psy vychází dobře a samozřejmě s dětmi úplně fantasticky,“ uvedla van der Plasová. Ještě nějaký čas potrvá, než bude Nala připravena k adopci, bude z ní prý ale výborný rodinný pes.

Reklama

Výběr článků

Načítám