Hlavní obsah

Příběh opuštěného psa dojímá celý svět

Novinky, vps

Cestu opuštěného psa od odchycení na ulici až po úspěšné nalezení nového domova zachycuje video jednoho amerického útulku. Připravit zanedbaného psa k adopci trvalo dlouhých pět měsíců.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Benjiho cesta k nalezení nového domovaVideo: Reuters

 
Článek

Tip na opuštěného psa v Los Angeles dostal loni v září Eldad Hager z neziskové organizace Hope for Paws, věnující se záchraně zvířat. Když dorazil na místo, našel ho, jak se schovává na kraji silnice pod autem.

„Byl nervózní, a když zjistil, že ho pozorujeme, dal se na útěk,“ řekl Hager pro Reuters.

Po krátkém pronásledování se mu ho ale společně s kolegyní Lisou Chiarelliovou podařilo chytit. Vystresovaného psíka, který následně dostal jméno Benji, ihned odvezli k veterináři. Potřeboval opravdu hodně péče. Měl zacuchanou a slepenou srst a navíc spoustu blech a klíšťat. O mnoho větším problémem ale byla jeho pochroumaná psychika.

„Pokračoval k Lise domů, kde se 10 dnů skoro nepohnul, jak byl ztuhlý strachy. Pořád hledal místo, kde by se mohl schovat, a nechtěl, aby se ho kdokoli dotýkal. Jako obvykle se ale do práce dali kříženci pitbula, které má Lisa doma, a pomáhali mu překonat jeho strach,“ popsal Hager, jak probíhala záchrana Benjiho, jemuž je dnes rok a půl.

Našel nový domov

Chvíli to trvalo, ale Benji, který předtím strávil celý život sám, bez většího kontaktu s lidmi, si přece jenom začal zvykat na přítomnost dalších lidí a psů ve svém životě. Se svými novými čtyřnohými kamarády zanedlouho dováděl, jako by se znali celý život.

Podle Hagera ale i tak trvalo pět měsíců, než se dostal do takového stavu, kdy mu mohli začít hledat nové páníčky. Video zachycující jeho příběh zveřejnili v Hope for Paws na konci února o od té doby už ho viděly milióny lidí z celého světa. Na konci už Benji spokojeně sedí na posteli v novém domově.

„Doufám, že tohle video lidem ukáže, že tahle zvířata jsou na nás závislá a potřebují nás. Doufám, že teď, když uvidí zvíře v nouzi, alespoň zvednou telefon a zavolají mu pomoc,“ dodal Hager.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám