Hlavní obsah

Veterinář pomohl vystresované fence, posnídal s ní v kleci

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elberton

Americký veterinář Andy Mathis zvolil nevšední způsob, jak uklidnit zbídačenou fenku, která se dostala do útulku. Za vystresovaným zvířetem vlezl do klece, sedl si a začal tam jíst snídani. A po chvíli se do žrádla pustila i fenka, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Veterinář posnídal společně s fenou v její kleciVideo: Reuters

 
Článek

Opuštěná fenka pitbula Graycie se dostala do zařízení v Elbertonu na konci ledna. Byla vyhublá, podchlazená, dehydrovaná a trápila ji řada dalších zdravotních problémů. Při příchodu do útulku vážila jen devět kilogramů.

„Mé praktické já říkalo, že bych ji měl uspat. Mé veterinářské já ale chtělo, abych to zkusil a dal jí šanci,“ popsal veterinář. Po několika dnech se její stav začal zlepšovat, bylo však vidět, že jí dělá problém jíst v přítomnosti ostatních.

A tak se muž jednou ráno rozhodl, že posnídá s ní přímo v kleci, aby si víc zvykla na lidi. Se zkříženýma nohama si sedl na zem a z misky začal jíst cereálie. Zvíře si nejdřív své misky moc nevšímalo, a tak jí dal Mathis první sousta sežrat z ruky. Záhy se ale Graycie rozežrala a z její porce nezbylo po chvíli nic.

„Doufám, že se brzy naučí lidem důvěřovat,“ citoval veterináře server ABC s tím, že už brzy snad fenka bude připravená na adopci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám