Hlavní obsah

Tipující musel bojovat o výhru ve výši 6 eur a tři centy

Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tipující na Slovensku vsadil na to, že v hokejovém utkání dá branku hráč Košic Jiří Bicek. Povedlo se, ale v oficiálním zápisu o utkání tento hráč nefiguroval mezi střelci a tipujícímu odmítli vyplatit výhru. Muž z Košic se však nevzdal a bojoval o svou výhru.

Přesto, že tipoval správně, sázková kancelář mu výhru nechtěla vyplatit Video: TV Markíza

 
Článek

„Tady nejde o peníze, ale o princip,“ řekl televizi Markíza. Jeho boj byl nakonec úspěšný a sázková kancelář mu po dvou týdnech vyplatila výhru ve výši 6 eur a tři centy (162 Kč).

V oficiálních statistikách přitom nadále figuruje jako střelec gólu jiný hráč Košic, ale záběry televizních kamer jasně odhalily, že branku dal Bicek. Sázkové kanceláře se však musí řídit oficiálním zápisem o utkání, a tipující tak neměl nárok na výhru. Sázková kancelář se nakonec rozhodla jinak.

„Budeme vyplácet i střelce gólu Biceka, protože tu branku vstřelil on a tím pádem nebudou o své výhry ukráceni žádní tipující,“ uvedla sázková kancelář.

I když se chyby v oficiálních zápisech utkání občas objeví, náprava statistik je komplikovaná záležitost. Změnit ji teoreticky může střelec gólu, kterému se branka nezapočítala do statistik.

„Musel by podat žádost s vyjádřením všech zúčastněných. Na základě toho by se tak změna mohla udělat,“ uvedl Slovenský svaz ledního hokeje.

Reklama

Výběr článků

Načítám