Hlavní obsah

Košile narkobarona Guzmána jsou hitem a vyprodaly se

Košile, které měl na sobě mexický drogový boss Joaquín Guzmán při setkání s americkým hercem Seanem Pennem ve svém úkrytu a později při rozhovoru s ním na dálku, se okamžitě vyprodaly. Jejich americký výrobce, firma Barabas Premium Apparel, uvedla, že poptávka po „nejhledanějších košilích“ přichází z celého světa.

Foto: http://barabasmen.com

Košile, kterou na sobě měl narkobaron Joaquín Guzmán, jde na odbyt

Článek

Guzmán, přezdívaný El Chapo (Prcek) kvůli své výšce 168 centimetrů, utekl z mexické věznice s maximálním stupněm ostrahy loni v červenci. Na podzim se pak ve svém úkrytu sešel s Pennem a později mu poskytl rozhovor na dálku, který minulý víkend zveřejnil časopis Rolling Stone. Mexickým úřadům to prý pomohlo k opětovnému zadržení Guzmána 8. ledna. [celá zpráva]

Na fotografii s Pennem má nechvalně proslulý narkobaron na sobě šedou košili s modrými pruhy nazvanou Fantasy. Pro sedmnáctiminutové video, na kterém mluví do kamery, si Guzmán oblékl modrou košili s kašmírovým vzorem zvanou Crazy Paisley. Obě košile z bavlněného saténu se prodávají za 128 dolarů (zhruba 3163 korun).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Policejní operace, při níž byl zadržen nejhledanější mafián GuzmánVideo: Reuters

Majitelé společnosti, bratři, jejichž rodina pochází z Íránu, prý byli překvapeni, že si Guzmán oblíbil zrovna jejich výrobky. Po zveřejnění rozhovoru jim nepřestal zvonit telefon a internetová stránka obchodu se pod náporem koupěchtivých v uplynulých dnech dvakrát zhroutila. Košile jsou teď vyprodané a další budou k dispozici až na Valentýna.

„Je to teď šílené,“ řekl CNN spolumajitel společnosti Shawn Esteghbal.

Guzmán byl v Mexiku odsouzen již v 90. letech ke dvaceti rokům za vraždu a obchod s drogami. V lednu 2001 se mu podařilo uprchnout z věznice s maximální ostrahou v dodávce vozící prádlo z prádelny. Tehdy byl na útěku 13 let, než byl dopaden v únoru 2014.

Reklama

Související články

Guzmána vrátili do věznice, z níž uprchl

Mexický drogový boss Joaquín Guzmán se vrátil do věznice Antiplano nejvyšší ostrahou, odkud loni v červenci uprchl. Oznámila to mexická generální prokurátorka...

Výběr článků

Načítám