Hlavní obsah

Začátek chanuky se izraelskému premiérovi nevydařil. Pes pokousal sváteční hosty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Desetiletý pes, jehož si nedávno přivedla z útulku rodina předsedy izraelské vlády Benjamina Netanjahua, pokousal už dva premiérovy hosty. Jedním je poslankyně za Netanjahuovu stranu Likud, která ironií osudu pracovala jako veterinární ošetřovatelka, a druhým manžel náměstkyně v úřadu ministra zahraničí Cipi Hotovelyové.

Foto: Sebastian Scheiner/Pool, Reuters

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Článek

Nehoda se stala při středeční slavnosti, kterou Netanjahu ve své rezidenci pořádal na začátku svátku světel chanuka.

Pejska Kaju přivedl z útulku premiérův syn Avner. Jako první byla pokousána poslankyně za Likud Šaren Haskelová a pak Ohr Alon, který je manželem Hotovelyové. Podle izraelských sdělovacích prostředků potřebovali oba lékařské ošetření.

Netanjahu v srpnu umístil na twitter fotografii, na níž je se psem zachycen, a poskytl následující radu: "Chcete-li psa, přiveďte si nějakého dospělého a poskytněte mu domov, nebudete litovat". Kaju tehdy popsal jako "mírného pejska, který se stal okamžitě členem rodiny".

Kaja se předtím chovala vzorně k jiným návštěvníkům, mezi nimiž byl třeba i americký ministr zahraničí John Kerry.

Proč se zachovala drsněji o svátku chanuka, není jasné. Spekuluje se, že zpanikařila v tak velké společnosti. Netanjahu prý návštěvníky nyní upozorňuje, aby dávali pozor, protože pes může kousnout. Všem postiženým se omluvil.

Bushův Barney měl spadeno na novináře

Britský tisk Kaju zařadil mezi jiné slavné psy, kteří nebyli nejpřátelštější. Patřil k nim skotský teriér bývalého amerického prezidenta George Bushe.

Ovšem Barney se zaměřoval hlavně na novináře. Prezident Theodore Roosevelt, který měl v Bílém domě mnoho zvířat, musel svého bulteriéra Peteho dokonce vykázat, protože pes rozkousal kalhoty francouzskému velvyslanci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám