Hlavní obsah

Ve 100 letech stále pracuje 11 hodin denně, šest dní v týdnu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američanka Felimina Rotundová oslavila před pár měsíci 100. narozeniny, ale přesto ani v nejmenším nepomýšlí na důchod a stále šest dní v týdnu odpracovává 11hodinové směny v čistírně v Buffalu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vytrvalá seniorka začíná v práci v sedm hodin ráno a končí v šest večer. Pracovat ve 100 letech je pro většinu lidí nepředstavitelné, ona by však neměnila.

„Vyrůstala jsem během velké hospodářské krize, kdy se žilo opravdu špatně a museli jste do práce v 15 letech. Něco to s vámi udělá, dospějete opravdu rychle,“ citovala Američanku agentura Reuters.

Rotundová začala pracovat právě ve zmíněných 15 letech, a do zaměstnání tak chodí už 85 let. S prací hodlá přestat až ve chvíli, kdy jí přestane sloužit zdraví. Momentálně je na tom ale zdravotně dobře a přičítá to právě tomu, že pravidelně chodí do práce, je mezi lidmi a neustále něco dělá.

„Stále tu jsem. Nevím, jak dlouho budu ještě chodit do práce, ale budu v tom pokračovat, dokud budu moct chodit,“ dodala Rotundová.

Reklama

Výběr článků

Načítám