Hlavní obsah

Kosatky nekompromisně pronásledovaly delfína, málem přitom srazily i rybáře

Novinky, lsi

Běžný rybářský výlet se pro partu novozélandských rybářů proměnil v nečekané drama. Ocitli se totiž uprostřed honu na delfína, po kterém šly tři kosatky. Několikatunoví kytovci se při honu několikrát nebezpečně přiblížili k malým rybářským člunům.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rybáři se ocitli uprostřed honu na delfínaVideo: ox, Newsflare.com

 
Článek

Rybáři se vydali na bezstarostný výlet do zálivu Hauraki u severních břehů Nového Zélandu. Klidné chvíle ovšem pominuly ve chvíli, kdy se oba čluny ocitly uprostřed honu tří kosatek dravých na delfína skákavého.

„Je tu boj na život a na smrt,“ poznamenává jeden z rybářů. „Jsou to kosatky dravé a delfín,“ přidal druhý z rybářů, když byli obří živočichové ještě v bezpečné vzdálenosti. Největší strach měli rybáři v okamžiku, kdy se kosatky přiblížily nebezpečně blízko k jejich člunu. „Musíme rychle pryč,“ křičí jeden z nich.

K jejich úlevě ovšem kosatky plavou směrem od lodě a pokračují v lovu na delfína. Samotný lov po chvíli také skončil. Na videu jsou vidět tři kosatky, ale delfín nikde není. „Boj je u konce, myslím, že ho mají jako předkrm,“ řekl jeden z mužů.

Kosatka dravá, v angličtině nepřesně označovaná jako velryba zabiják (killer whale), je predátor stojící na vrcholu mořského potravního řetězce. Paleta její potravy je nebývale široká, od sleďů po plejtváky, pro člověka však nebezpečná není. Délka dospělých jedinců dosahuje až devíti metrů a vážit mohou přes pět tun.

Reklama

Výběr článků

Načítám