Hlavní obsah

Lidé se rozhodli zachránit Řecko sami. Zbývá už jen 1 599 923 000 eur

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Všechno to váhání kolem Řecka už začíná být nudné. Evropští ministři mastící si svaly na řecké politiky, neustále přemítající, zda mohou nějak pomoci řeckému lidu, či ne. Proč to nevyřešíme radši my lidé? EU má 503 miliónů občanů, když každý věnujeme pár eur, situaci Řecka vyřešíme a snad se nám je podaří brzy vrátit zpět na koleje. Lehké.” Výzva, které se nedá odolat, že?

Foto: indiegogo.com

Otisk stránky na portálu Indiegogo v úterý ve 14:20.

Článek

Portál Indiegogo je známější spíše rozjížděním nejrůznějších projektů a vynálezů či vybíráním peněz na nejrůznější kulturní či charitativní projekty. A vlastně i jeden z těch nejnovějších je tak trochu charita. Tak trochu větší. Jistý Brit Thom Feeney se rozhodl přes tento portál pomoci Řecku. Sice ne splacením celého dluhu, ale aspoň jedné splátky, aby se tak odvrátil bezprostřední bankrot země.

Vybírá se tedy 1,6 miliardy eur. A lidé přispívají. Suma roste opravdu velkou rychlostí, za jeden den se zatím vybralo přes 77 tisíc eur, přičemž přispělo přes pět tisíc osob. Háček je ovšem jasný – Indiegogo pracuje na systému, že se vybere buď všechno, nebo nic. Pokud se tedy nevybere kýžená suma, věnované peníze se lidem vrátí. Což se také s takřka 100procentní pravděpodobností i stane.

Pohlednice Tsiprase nebo lahev ouza 

Jak už to tak bývá, i v tomto případě mohou dostat lidé za své příspěvky drobné dárky. Tak třeba za tři eura je to pohlednice řeckého premiéra Alexe Tsiprase odeslaná z Řecka, za šest eur to je feta sýr a olivový salát, za deset eur to je pak lahvinka ouza.

„Opravdu upřímně doufám, že tato kampaň dosáhne svého cíle. Myslím si, že to bude vítězství síly lidu. Ano, je to pořádná výzva, ale doopravdy věřím, že může být efektivní. Jde totiž o opravdu malou sumu, pokud se rozpočítá na ten počet lidí,“ uvedl 29letý Angličan z Yorku, který si stojí za tím, že jeho počin není vtip.

Vtip to být sice nemusí, ale vzhledem k předurčenému výsledku nemůže být jeho nápad asi ani jinak pochopen. Nicméně chcete-li přispět, můžete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám