Hlavní obsah

Pes „řídil“ traktor a zastavil provoz na dálnici

Novinky, vps

Skotská policie ve středu upozorňovala řidiče na zdržení na dálnici M74. A zároveň dodala, že se nejedná o vtip. Dopravní problém u obce Abington totiž způsobil traktor, jehož „řízení“ se chopil pes, uvedl server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Don vjel s traktorem na dálnici

Článek

Na místě spolujezdce seděl v traktoru opravdu pes. Byla to border kolie jménem Don. Majitel, kterým je farmář Tom Hamilton, vzal Dona jako mnohokrát předtím na rutinní obhlídku svého hospodářství.

Hamilton zrovna na pastvině kontroloval jehně, když slyšel ránu. Otočil se a spatřil svůj malý traktor, jak proráží plot a řítí se na dálnici. Pes se totiž opřel o řízení traktůrku a uvedl ho do chodu.

Stroj se zastavil až o svodidla středového pásu. Naštěstí nedošlo ke kolizi s jiným vozidlem, takže se Donovi nic nestalo. Pouze byl vystrašený.

Incident spustil lavinu vtipných komentářů na sociálních sítích. Jako žert ho brala i organizace Traffic Scotland, která sleduje provoz na tamních silnicích a provozuje ji ministerstvo dopravy.

„Zdržení na M74 kvůli psovi, který řídil traktor. Ne, to není vtip. Farmář a policie jsou na scéně, vozidlo ve středovém pásu,“ psalo se na twitterovém účtu Traffic Scotland.

„Policie to vyšetřuje, zatím nemá žádné vodítko,“ komentoval situaci jeden z uživatelů Twitteru. Další se zase ptali, zda pes přijde o řidičák nebo zda ho policie už zatkla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám