Hlavní obsah

Nezaměstnaná matka čtyř dětí vyhrála 4,5 miliardy korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První ze tří výherců středečního jackpotu americké loterie Powerball se již přihlásil. Je jím 26letá Marie Holmesová ze Severní Karolíny. Zástupci loterijní společnosti její výhru zatím oficiálně nepotvrdili, uvedli však, že už je kontaktoval právní zástupce někoho, kdo tvrdí, že vyhrál jackpot.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nezaměstnaná Američanka prý vyhrála jackpotVideo: Reuters

 
Článek

Středeční jackpot dosáhl výše 564,1 miliónu dolarů (13,5 miliardy korun). Holmesová si tak přijde na jeho třetinu, což je v přepočtu 4,5 miliardy korun. Se svým losem se pochlubila na kameru stanici WETC, jejíž reportéři potvrdili, že je opravdu nejspíše vítězný.

„Myslela jsem si, že dostanu infarkt, když jsem ten los zkontrolovala,“ řekla Holmesová, která je momentálně nezaměstnaná. Práci musela totiž opustit kvůli tomu, aby se mohla starat o své čtyři děti, z nichž jedno je postižené po dětské mozkové obrně.

Američanka uvedla, že losy si moc často nekupuje. Vždy si vsadila, jen když na to zrovna měla peníze. Výhru teď použije především na zabezpečení svých dětí a na jejich vysokoškolské vzdělání.

„Chci jim dopřát něco, co jsem sama neměla. Je to všechno pro ně,“ dodala.

Další dva výherci, jeden z Portorika a druhý z Texasu, se ještě nepřihlásili.

Středeční jackpot byl třetím největším v historii loterie Powerball a pátým největším v USA vůbec. Ten vůbec největší ve výši 565 miliónů dolarů padl v březnu roku 2012 v konkurenční loterii Mega Millions.

Reklama

Výběr článků

Načítám