Hlavní obsah

Jackpot 13,6 miliardy padl, na milióny si přijdou i prodejci losů

Novinky, vps

Ve středu padl v americké loterii Powerball jackpot ve výši 564,1 miliónu dolarů, což je v přepočtu více než 13,6 miliardy korun. Rozdělí si ho tři výherci. Žádný z nich se zatím o výhru nepřihlásil, už teď je ale jasné, že na milión dolarů si podle pravidel soutěže přijde i každý ze tří prodejců, v jejichž obchodě byl prodán výherní los.

Foto: Jonathan Alcorn, Reuters

Los loterie Powerball

Článek

Tři výherní losy, jejichž majitelé uhádli čísla 11, 13, 25, 39, 54 a Powerball číslo 19, byly zakoupeny ve státech Texas a Severní Karolína a v Portoriku, které se k loterii přidalo před necelým rokem.

Výherci teď mají jeden rok na to, aby se přihlásili o peníze. Svůj třetinový podíl na jackpotu si mohou nechat zasílat v celkem 30 splátkách po dobu 29 let. Druhou možností je okamžitá výplata, v tom případě se ale po srážce smrskne jackpot na 381 miliónů dolarů před zdaněním.

Radost mají i majitelé obchodů, v nichž si výherci koupili své losy. Dle pravidel loterie jim totiž náleží podíl z výhry. Jedním z těchto šťastlivců je i Chandra Siwakoti, jemuž patří prodejna v texaském Princetonu. O výhře přitom neměl ani tušení až do chvíle, kdy se před jeho obchodem vyrojili novináři.

„Ptal jsem se jich, co se děje. A oni řekli, že můj obchod trefil jackpot,“ uvedl Siwakoti pro server Dallas News. On sám si teď přijde na milión dolarů za prodaný los.

Středeční jackpot byl třetím největším v historii loterie Powerball a pátým největším v USA vůbec. Ten vůbec největší ve výši 565 miliónů dolarů padl v březnu roku 2012 v konkurenční loterii Mega Millions.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám