Hlavní obsah

Hyperrealistické kresby talentovaného umělce vyskakují do prostoru

Novinky, vps

Rozlitá káva, plastové kelímky nebo třeba malé kotě – to je jen malý výběr z díla singapurského umělce Ivana Hoo, který se zabývá hyperrealistickými kresbami. Kromě toho, že na první pohled často vypadají jako fotografie, navíc objekty na jeho kresbách působí trojrozměrně.

BEZ KOMENTÁŘE: Umělec vytváří tužkami a pastelkami trojrozměrné kresby

 
Článek

Hoo kreslí tužkami a pastelkami podle předloh z fotografií nebo různých zátiší především na dřevěné desky. Jedna kresba mu zabere v průměru tři dny.

„Práce se dřevem mi dává další rozměr a nápady vytvořit něco blízkého realitě a také to velmi dobře ladí s pastelkami,“ vysvětlil Hoo.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

BEZ KOMENTÁŘE: Kresba hamburgeru

Jednatřicetiletý kreslíř vytváří především portréty lidí nebo zvířat, často se ale zaměřuje i na kreslení běžných předmětů, jako například již zmíněné vylité kávy. Všechna jeho díla začínají stejně – náčrtem tužkou.

Kreslení bylo pro talentovaného Singapurce dlouho jen koníčkem, dnes už se jím ale živí na plný úvazek.

BEZ KOMENTÁŘE: Ital maluje kresby, které jako by vystupovaly do prostoru

„Kreslení jsem miloval už od dětství, ale nikdy jsem ho nestudoval, jsem samouk. Asi před čtyřmi nebo pěti lety jsem se mu rozhodl věnovat naplno. Umění je mou prací a zároveň i vášní a jsem šťastný, že se mu můžu věnovat,“ dodal Hoo pro MailOnline.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám