Hlavní obsah

Pomstychtivý klient zaplatil desítkami tisíc páchnoucích mincí

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svérázně se postavil k prohranému soudnímu sporu jeden muž ze Singapuru. Protistraně měl zaplatit v přepočtu 325 tisíc korun, protože ale s rozhodnutím nesouhlasil, rozhodl se pomstít. Částku vyplatil v drobných mincích, které navíc silně zapáchaly rybinou.

BEZ KOMENTÁŘE: Majitel luxusního vozu zaplatil prodejci dlužnou částku v mincíchVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Podle tamních médií sahají počátky sporu do roku 2010, kdy se dnes 34letý podnikatel Ong Boon Lin rozhodl vyměnit svůj vůz značky Aston Martin za Bentley GT, které pořídil u dealera Exotic Motors. Tomu svěřil i prodej jeho původního vozu.

Po nějaké době uzavřel s prodejcem dohodu, na jejímž základě firma Exotic Motors platila u jeho astonu povinné ručení a pojištění. Částku si pak měla strhnout při prodeji. Jenže prodejce nebyl schopný auto udat, a navíc Ongovi naúčtoval podle něj nepotřebné opravy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podnikateli nakonec došla trpělivost a po roce a půl, kdy na něj dealer naléhal s dalšími opravami, aby prý šlo auto lépe prodat, si vůz vzal zpět. Odvezl ho k jinému prodejci, který pro něj velmi rychle našel kupce.

Prohrál a pomstil se

V tu chvíli byla na světě žaloba, protože Ong nechtěl dealerství platit částku, kterou jim dlužil. Spor ale prohrál a kromě 11 tisíc singapurských dolarů dlužné částky musel protistraně zaplatit ještě osm tisíc za právníky.

S výrokem soudu nesouhlasil, a tak pojal platbu po svém. Částku dovezl prodejci v mincích v hodnotách 10, 20 a 50 centů, přičemž některé mince prý byly i z Malajsie nebo Thajska. Kovová nadílka celkem vážila kolem 100 kilogramů. Ong mince, které navíc silně zapáchaly rybinou, vysypal na hromadu přímo v dealerství a poté odešel.

„Celé místo teď zapáchá. Najal jsem na to profesionály, ale ten zápach tam stejně stále je,“ citoval MailOnline majitele obchodu. Ten platbu přijmout nehodlá, jeho právníci už situaci řeší. A nejspíše uspěje, protože podle singapurských zákonů nelze tuto částku zaplatit v takto drobných mincích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám