Hlavní obsah

Beznohý muž vystoupal do horského průsmyku jen po rukou

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou lidé, kteří se umějí s nepřízní osudu vyrovnat přece jen o něco lépe než ostatní. Jednatřicetiletý Čchen Čou přišel o své dolní končetiny už jako teenager. Nenechal se tím ale zlomit a dnes se živí jako motivační řečník a zpěvák. Nyní předvedl obdivuhodné fyzické schopnosti, když se bez cizí pomoci dokázal dostat do horského průsmyku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž bez nohou předvedl obdivuhodný fyzický výkonVideo: Reuters

 
Článek

Mladému Číňanovi se podařilo dostat v pátek na vrchol horského průsmyku Ťien-men v Sečuánské provincii pouze za pomoci vlastních rukou. Informovala o tom o víkendu čínská média. Čchen Čou ušel po rukou úzkou horskou stezkou celkem 2080 metrů, během nichž překonal převýšení přes 400 výškových metrů. Jeho cílem byl historicky významný průsmyk ležící na hoře Ta-ťien.

Průsmyk Ťien-men je vyhlášený svou strmostí. Ti, kdo k němu chtějí vystoupat, musí počítat s tím, že je část trasy téměř kolmá k zemskému povrchu a její překonání není snadné ani pro lidi, kteří nemají žádný handicap, jaká má houževnatý Číňan.

Výstup po řetězech

Čchen Čou přišel o své nohy při vlakové nehodě ve svých 13 letech. Při výstupu do horské soutěsky použil dvojici podomácku vyrobených dřevěných krabic, které mu sloužily jako podpora při výstupu po schodech. Ve chvíli, kdy začal být výstup příliš strmý, byl nucen odložit i je a držel se pouze kovových řetězů instalovaných podél cesty.

Čchen, který váží přibližně 55 kilogramů, si při své cestě dopřával jediného povoleného dopingu – podpory turistů, kteří ho po celé cestě povzbuzovali a na závěr mu také mohutně aplaudovali. Po zdařilém výstupu si muž užil silné chvíle s čínskou vlajkou v ruce a nepohrdl ani objetím od své manželky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám