Hlavní obsah

Malý pes suverénně zahnal na strom mnohonásobně větší šelmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Psi byli a někteří dodnes i jsou hlídači svého území a ochránci svých majitelů. Tyto vlastnosti u některých ras téměř vymizely, ne tak u psa jménem Buddy, který i přes svůj malý vzrůst zahnal na útěk několikrát většího predátora.

Malý pes zahnal na strom medvěda

 
Článek

Majitel Buddyho, Američan Art Schneider byl na svém pozemku ve Wisconsinu, když se pár desítek metrů za ním objevil medvěd černý. Muž utekl do domu a medvěd zmizel. Se vší pravděpodobností hledal jídlo.

Po pár minutách se ale šelma objevila přímo na zahradě před jeho domem, Schneider vzal kameru a vyšel na verandu. K jeho překvapení se jeho malý psí kamarád Buddy rozeběhl proti několikrát větší a těžší šelmě a zahnal medvěda na strom.

Medvěd byl z agresivně štěkajícího psa tak vyděšený, že po chvíli slezl ze stromu a rychle se dal na útěk, pravděpodobně se jednalo o teprve dospívajícího jedince. I tak se z Buddyho stal okamžitě místní hrdina a jeho statečnosti si velmi rychle všimla i média.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám