Hlavní obsah

Zebra se zamilovala do osla a na svět přišel zebroid

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho hlava a trup jsou hnědé jako u oslů, na nohách má charakteristické pruhování zeber. Seznamte se s malým zebroidem jménem Telegraph, který se nedávno narodil v soukromé zoo na Krymu poté, co se osamělá zebra sblížila s oslem.

BEZ KOMENTÁŘE: V krymské zoo se narodil kříženec zebry a osla

 
Článek

Zebra, kterou v zoo poblíž Simferopolu chovají, byla ve svém výběhu dlouho sama, což jí přinášelo problémy.

„Na radu zoologa jsme ji proto dali do výběhu s dalšími koňovitými zvířaty. Zalíbil se jí osel a jako výsledek jejich náklonnosti se narodil Telegraph,“ citovala AFP ředitele zoo Olega Zubkova.

Hříbě, které bylo pojmenováno po místním deníku, je křížencem označovaným jako zebroid, někdy také jako zonkey. Tradiční zoologické zahrady se na ně ale dívají skrz prsty.

„Takové věci se v civilizovaných zoo nestávají, můžete je vidět na farmách nebo v soukromých zahradách. Tento druh marketingu není ospravedlnitelný nebo vědecký. Zoologické zahrady slouží k uchovávání druhů divokých zvířat, to je jeden z jejich nejdůležitějších úkolů,“ řekla mluvčí moskevské zoo Anna Kačurovskajová.

V krymské zoo si s tím ale hlavu zřejmě nelámou, jejich nový přírůstek jim totiž slušně zvedl návštěvnost.

Reklama

Související články

Zebra unikla ze zoo a zrodil se zebroid

Rodinná farma ve Florencii, která slouží jako útulek, se může pochlubit mnoha zajímavými zvířaty. Aktuálně je však veškerá pozornost směřována pouze na jedno...

Výběr článků

Načítám