Hlavní obsah

Bardotová dostala pokutu za rasismus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Brigitte Bardotové, bývalému sex symbolu francouzského filmového plátna, byla ve čtvrtek udělena pařížským soudem pokuta ve výši 5 tisíc euro (160 tisíc korun) za její rasistické výroky. Ty publikovala ve své knize s názvem Výkřik do ticha, která vyšla v květnu 2003. Herečka se k soudu osobně nedostavila.

Článek

Bardotová se v díle hanlivě vyjádřila na adresu přistěhovalců a muslimů žijících ve Francii, dále homosexuálů a manželek ministrů.

Soud své rozhodnutí založil na pasážích, v nichž herečka odsoudila "islamizaci Francie" a "nebezpečné prosakování islámské víry" do země.

Podle ní "hordy mladých (přistěhovalců) terorizují obyvatelstvo" a "ilegálně žijící osoby hanobí a útočí na naše kostely, aby je přeměnily v lidské prasečince".

Kniha se v zemi stala velice populární, v prvním týdnu se prodalo 120 tisíc výtisků.

Opakované pokuty

69letá herečka v minulosti dostala za hanobení rasy pokutu již třikrát. Bardotová se mimo jiné postavila proti rituálnímu zabíjení beranů a ovcí, které muslimové podřezávají.

Bardotová v posledních letech bojuje za práva zvířat a je známá svou podporou Jean Marie Le Pena, předáka extrémistické pravice.

Reklama

Související témata:

Související články

Brigitte Bardotová: ženy postrádají něhu

Francouzská herečka Brigitte Bardotová se nijak netají averzí vůči ženskému emancipačnímu hnutí. "Dnes hrají ženy spoustu rolí, zapomínají však na tu základní,...

Výběr článků

Načítám