Hlavní obsah

Brigitte Bardotová: ženy postrádají něhu

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAMBURK

Francouzská herečka Brigitte Bardotová se nijak netají averzí vůči ženskému emancipačnímu hnutí. "Dnes hrají ženy spoustu rolí, zapomínají však na tu základní, být a zůstat ženou," svěřila osobnost filmového plátna, jejíž iniciály BB se na přelomu 50. a 60. let staly symbolem sexuální přitažlivosti.

Foto: Pavla Tochorová

rozdání pytlů na odpad a ochranných pomůcek

Článek

Podle jejího mínění příslušnice něžnějšího pohlaví v touze vyrovnat se mužským partnerům ztrácejí schopnost rozsévat porozumění a něhu nepostradatelnou pro šťastný rodinný život. Ztráta hřejivé domácí atmosféry se negativně podepisuje i na dětech.

"Když se vracejí ze školy, nevítá je už vůně matčiných s láskou upečených čokoládových sušenek," trpce poznamenala umělkyně, která letos v září oslaví sedmdesáté narozeniny.  

BB: Nezaměstnaní jsou zloději

Obdobnou nechutí se netají ani na adresu lidí, kteří pobírají podporu v nezaměstnanosti.

"Vláda nemá pravdu, když jim dává peníze, přestože odmítají přijmout nabízenou práci. Osobně je nepovažuji za nic jiného než za zloděje," prohlásila rezolutně Brigitte Bardotová, která před více než třemi desítkami let vyměnila skvěle se rozvíjející kariéru za boj za záchranu ohrožených živočichů a psaní značně kontroverzních knih.  

Veřejnosti se vyhýbá

Brigite Bardotová žije se svým manželem Bernardem d'Ormalem, čtyřiceti kočkami a devíti psy ve vile nedaleko jihofrancouzského letoviska Saint-Tropez. Kousek dál má ještě další dům s pozemky, kde chová klisnu, poníka, osla, dvacet koz, pět kachen, sedm hus a dvě prasata.

V době krmení ji prý navštěvuje i stádo divočáků. Mezi zvířaty se Bardotová cítí dobře, ale mezi lidi vyráží jen zřídka. Odmítá však, že by žila vzpomínkami na svou někdejší slávu.

"Žiji pouze přítomností nebo blízkou budoucností," říká Brigitte Bardotová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám