Hlavní obsah

Naděje pohasla. Siamská dvojčata z Indie nepřežila

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Siamská dvojčata s jedním společným tělem a dvěma hlavami, která se narodila 13. března v indické provincii Harjana, zemřela na selhání srdce. Holčičky nebylo možné oddělit, měly totiž společné životně důležité orgány, napsal v úterý server Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Siamská dvojčata mají jedno tělo a dvě hlavy

 
Článek

Matka dětí Urmila Šarmaová si z finančních důvodů nemohla dovolit během těhotenství ultrazvukové vyšetření, první podstoupila až dva týdny před porodem, kdy se už nedalo nic dělat. [celá zpráva]

Dvojčata měla dvě hlavy, míchy, krky a jícny. Tělo a důležité orgány jako srdce, žaludek nebo plíce pak sdílela, nebylo je proto možné operativně oddělit. Holčičky trpěly dýchacími problémy a po 20 dnech selhalo jejich srdce.

„Ta zpráva nás nešokovala, ale jsme z ní přesto zničení. Byly to výjimečné děti. I když nám lékaři říkali, že mají jen minimální šanci na přežití, doufali jsme, že budou žít,“ řekl 32letý otec dětí, kterého média identifikovala pouze křestním jménem Subhaš. Osmadvacetiletou matku dětí jejich stav tak trápil, že se s nimi nedokázala během jejich krátkého života setkat.

„Překvapilo mě, že přežily déle než 24 hodin, nemluvě o 20 dnech. Doufám, že se jejich rodiče vzpamatují ze svého smutku,“ řekl lékař Šikha Malik, který děti přivedl na svět v porodnici ve městě Sonipat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám