Hlavní obsah

Sebevražda ve výběhu tygrů zoufalému muži nevyšla

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skokem do výběhu bílých bengálských tygrů chtěl v neděli v zoo v čínském městě Čcheng-tu ukončit svůj život 27letý muž. Jedna z šelem ho napadla, ale pracovníci zoo ho včas zachránili.

Foto: China Daily, Reuters

Okamžik, kdy na Číňana jeden z tygrů zaútočil

Článek

Server MailOnline informoval s odkazem na čínská média, že Číňan Ťin-chaj Jang byl po předchozích neúspěších v zaměstnání zklamaný životem.

Při pohledu na tygry měl na internetu zveřejnit zprávu, že je depresivní vidět tato „vznešená a nádherná“ zvířata, jak žijí v takto skromných podmínkách, kde nemohou následovat své přirozené instinkty. Rozhodl se proto, že se na jejich podporu obětuje. Vyšplhal na plot a skočil do výběhu.

„Asi předpokládal, že tygři se na něj vrhnou. Oba ale vypadali spíš nervózně, jeden z nich, samice, dokonce utekla,“ popsala situaci svědkyně Lin Fengová.

Na tygry pak křičel a provokoval je. Samec na něj nakonec zaútočil a stáhl ho na zem, kde ho pokousal a poškrábal. V tu chvíli už zasáhli zaměstnanci zoo, kteří tygra zpacifikovali pomocí uspávacích šipek.

Číňan utrpěl jen lehká zranění. Jeho rodina pro místní média uvedla, že byl převezen do zařízení, kde se bude léčit se svými psychickými problémy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám