Záznam dlouhý více než čtyři minuty zachytil tygry ussurijské při jejich běžných denních i nočních aktivitách v divočině. Vědci umístili předem do lesních oblastí 60 kamer, které natáčely šelmy od jara do zimy.

„Naše kamery natočily v roce 2012 jen dva tygry, ale dalších pět jsme zachytili v loňském roce v oblasti o rozloze menší než 200 kilometrů čtverečních. Což naznačuje, že se jejich počet podstatně zvýšil,“ poznamenal Ťien-min Lang z místní přírodní rezervace.

Tygr ussurijský je jedním z nejohroženějších druhů na zemi. Žije především na východě Ruska, na severovýchodě Číny a v severních částech Korejského poloostrova. V divočině se v současnosti vyskytuje méně než 500 jedinců tohoto druhu. Loni v květnu odhadla státní lesní správa počet volně žijících tygrů ussurijských v Číně na 18 až 22 kusů.

Tato zvířata jsou největšími a nejmohutnějšími kočkovitými šelmami, samci mohou vážit přes 300 kilogramů.