Hlavní obsah

Hazard se životem: Útok žraloka odvrátil jen pomocí ptačí klece

Novinky, vps

Dva australští bratři chtěli v rámci propagace své oděvní značky natočit vtipné video „extrémního potápění v kleci“, ale až později si uvědomili, do jaké hlouposti se vlastně pustili. Na jednoho z bratrů, který vlezl do vody pouze s klecí na ptáky, totiž zaútočil žralok tygří. Zachránila ho právě malá klec, do níž žralok narazil, napsal australský zpravodajský server 9 News.

BEZ KOMENTÁŘE: Australan odvrátil útok žraloka ptačí klecí

 
Článek

Dvojčata Sean a Dean Harringtonovi se nacházeli asi kilometr od pobřeží u města Gold Coast. O žralokovi moc dobře věděli, předtím ho totiž chytil jejich kamarád, jenž je profesionálním rybářem.

Vše bylo připraveno v rámci bláznivého kousku, při němž si měl 27letý Sean nasadit klec na hlavu a nechat se při tom natočit, ale situace se zvrtla. Asi 2,5metrový žralok se totiž vydal přímo na něj.

„Viděl jsem, jak se žralok blíží. Dal jsem klec před sebe a on se od ní odrazil. Myslel jsem, že skočím do vody, uděláme pár snímků a zase vylezu, ale celé to bylo šílené,“ řekl Harrington.

Oba bratři si poté uvědomili, jaký kousek chyběl k tragédii.

„Je to jedna z nejhloupějších věcí, jakou jsem kdy udělal,“ řekl Harrington, který se dostal do problémů i doma. Po zhlédnutí videa s ním přestala mluvit jeho manželka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám