Hlavní obsah

Pes spadnul z útesu do moře, hodinu bojoval o život

Novinky, vps

Poklidná procházka na dovolené ve Walesu se změnila pro jednu britskou rodinu v horor. Chvíli nedávali pozor a jejich čokoládový labrador spadnul z 12 metrů vysokého útesu do moře. Pevnina nebyla v dohledu, téměř hodinu tedy musel „šlapat vodu“, zatímco jeho majitelé jen bezmocně přihlíželi. Nakonec ho vysvobodili záchranáři na lodi, napsal server BBC News.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana psa, který spadnul do moře

 
Článek

Čtyřletý labrador jménem Spice spadnul do moře poblíž obce Stackpole. Jeho majitelé Tom a Kylie Croweovi ho pustili z vodítka, aby se proběhnul, jejich mazlíček ale skončil ve vodě.

„V jednu chvíli jsem ho ještě viděl a pak už jsem jen slyšel, jak někdo křičí, že v moři je pes. Hned jsem si uvědomil, že to bude ten můj,“ řekl Tom Crowe.

Manželé okamžitě zavolali pomoc. Na místo se tak vydali záchranáři z neziskové společnosti Royal National Lifeboat Institution, která pomáhá se záchranou v pobřežních vodách Velké Británie.

Vyvázl bez zranění

„Spice byl ve vodě skoro hodinu. Celou dobu jsme na něj křičeli. Půjčili jsme si dalekohled, abychom měli přehled o situaci,“ dodal Crowe s tím, že v jeden moment už si mysleli, že jejich pes to nezvládne.

K jejich štěstí se mýlili, Spice se nevzdával a bojoval o svůj život. Těsně před tím, než dorazila záchrana, se mu podařilo dostat na skalnatý výběžek. Jakmile viděl blížící se loď, plaval vstříc záchranářům, ale poté se jim opět vzdálil. Nakonec musel jeden z nich skočit do vody a dotlačit ho k lodi.

Krátce poté se pes opět shledal se svými páníčky. Následná prohlídka u veterináře neodhalila žádná zranění. Podle záchranáře Boba Jamese měl Spice štěstí, že pád vůbec přežil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám