Hlavní obsah

Německá ponorka chycena v rybářské síti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KODAŇ

Dánské rybářské lodi se podařil kuriózní úlovek: místo pořádných ryb chytila do sítí německou ponorku a přiměla vojenské plavidlo vyplout nad hladinu.

Článek

Loď Marie Helene lovila asi 20 mil od přístavu Hirstshals, když se jí tak parádní úlovek podařil. Její sítě ale nebyly tak silné, aby ho mohly utáhnout. Posádce lodi sice nehrozilo nebezpečí, ale strach měli všichni pořádný. Z nesnází jim pomohlo německé plavidlo, které uvolnilo ponorku ze sítě a umožnilo jí pokračovat v plavbě.

Německá ponorka se zde účastnila vojenského cvičení NATO Blue Game 2004, na němž se podílí na 70 plavidel z 16 zemí. Dánské rybářské lodi neměly incident s ponorkami v této oblasti poprvé. V březnu 1984 stáhla německá ponorka dánskou rybářskou loď ke dnu i s tříčlennou posádkou.

Reklama

Související články

Hladový lední medvěd napadl americkou ponorku

Hladový lední medvěd napadl v oblasti mezi Severním polem a Aljaškou americkou ponorku, a to ve chvíli, kdy se podmořské plavidlo Connecticut před zvířetem...

Výběr článků

Načítám