Hlavní obsah

Kvůli rekordu se nechalo zapálit 21 lidí

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cleveland

Způsobů, jak se dostat do Guinnessovy knihy rekordů je opravdu mnoho, jak dokázalo před pár dny 21 obyvatel Clevelandu. Ti si na sebe navlékli ochranné obleky a před 1500 diváky se nechali zapálit. Překonali tak rekord z roku 2009, kdy se dobrovolně zapálilo 17 odvážlivců.

BEZ KOMENTÁŘE: Kvůli rekordu se nechalo zapálit 21 lidí

 
Článek

Zajímavostí je, že se nejednalo o žádné kaskadéry, ale o obyčejné obyvatele města, kteří si troufli na tento nebezpečný kousek, informovala místní média.

Navlékli si na sebe speciální gelem naplněné ochranné obleky a postupně se nechali zapálit. Všech 21 „živých pochodní“ hořelo najednou po dobu asi 30 sekund. Poté si lehli na zem a nechal se uhasit hasicími přístroji.

Při akci, které dozoroval profesionální kaskadér, hasiči a lékařská záchranná služba, se nikdo nezranil. Zúčastnění dokonce vypověděli, že necítili žádné horko.

Zástupce Guinnessovy knihy rekordů potvrdil, že vše proběhlo dle pravidel a došlo k překonání rekordu, načež dav přihlížejících propukl v jásot.

Reklama

Výběr článků

Načítám